13 Οκτ 2007

Στην υγεία του κορόιδου




Εδώ είμαστε....


Τι κάνετε πως είσθε; Όλα καλώς; Καλή φάση λοιπόν.


Ήρθε η ώρα (όχι του Βαλαώρα) να μιλήσουμε για χρέη. Και πολλά μάλιστα. Και θα ξεκινήσω θέτωντας την εξής ερώτηση: Αν, λέω αν, χρωστάτε 100 ευρώ στην εφορία, φορολογική ενημερώτητα θα πάρετε; Πολύ σωστά απαντήσατε. Όχι βέβαια. Πάμε τώρα ξανά: Αν χρωστάτε 10.000.000 ευρώ θα πάρετε; Αν είστε διευθύνων σύμβουλος καταχρεωμένης ΠΑΕ ε ναι θα πάρετε.


Πριν αρχίσω να συμπληρώνω τη ροή της σκέψης μου (που ως γνωστών είναι σαν σολομός που πάει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού με αποτέλεσμα να είναι κατακόκκινη και με ανάποδα λέπια) να πω με πάσα ειλικρίνια ότι είμαι και δηλώνω ΠΑΟΚτσης με φανατίλα και αντρίλα. Έτσι για να εξηγούμαστε δηλαδής. Παμ παρακάτω.


Αυτή τη στιγμή η αγαπημένη μου ομάδα με πρόεδρο τον πρώην πλέον παίκτη της και αρχηγό της εθνικής του EURO της Πορτογαλίας (παντρεμένο με την Ιωάννα Λίλη και πατέρα της κόρης της Ιωάννας που βάφτισε πρόσφατα το ζευγάρι και από όπου είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ το STAR Chanell) Θοδωρή Ζαγοράκη χρωστάει σε όποιον μιλάει Εσπεράντο δηλαδή σε όλους. Δε φταίει ο Θόδωρος για αυτό αλλά η διοίκηση που προηγήθηκε των κ. Γούμενου και Παγώνη. Ποιοί είναι οι δυο κύριοι; (Σε αυτό το σημείο να πω στις κυρίες που ενδεχομένως έχουν φτάσει να διαβάζουν μέχρι εδώ και δεν τα έχουν παρατήσει πιστεύοντας ότι θα αναφερθώ στα ποδοσφαιρικά απλώς να μείνουν γιατί υπάρχει ενδιαφέρον. Και επίσης πάντα μια γυναικεία παρουσία λαμπραίνει την ατμόσφαιρα).


Ο πρώτος υπήρξε ιδιοκτήτης της Βοριελλαδικής ΑΧΕΠΕΥ που έφαγε χρήματα από ανθρώπους που ανήκουν πλέον στην ξεχασμένη φυλή των εγκλωβισμένων του χρηματηστηρίου που αντικατοπτρίζει την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Εκείνη την εποχή ο κ. Γούμενος δικαζόταν για αυτήν την υπόθεση. Ανέλαβε όμως τον ΠΑΟΚ. Επειδή όμως υπήρξε ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για το θέμα δεν μπορούσε να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκεί πήραν τα ηνία πολιτικοί που κάτω από τις πιέσεις των ΠΑΟΚτσήδων να στείλουν εκεί που χέχει ο Άδης τον Γιώργο Μπατατούδη (πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) αλλιώς μαύρο δαγκωτό κατάφεραν να γλιτώσουν τον κ. Γούμενο από την καταδίκη στο εφετείο και η υπόθεση έκλεισε. Οι εγκλωβισμένοι ακώμα περιμένουν την ΕΜΑΚ.


Ο κ. Παγώνης είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας και μαζί με τον κ. Γούμενο ιδιοκτήτες του Παρατηρητή (εκδόσεις και ραδιοφωνικός σταθμός). Φαλήρησαν βέβαια νομίζω και τα δυο αλλά εν πάσει περιπτώση. Ο κ. Παγώνης συμμετείχε και αυτός στον ΠΑΟΚ με τον κ. Γούμενο με τις πλάτες διαφόρων πολιτικών. Να τονιστεί επίσης ότι αυτήν την εποχή η εταιρία του έχει αναλάβει όλα τα έργα στην παραλία της Θεσσαλονίκης μπροστά από τον Λευκό Πύργο (κάτι λέει αυτό για τον δήμαρχο Βασίλη).


Κατά τη διοίκηση των δυο: (Να τονίσουμε επίσης ότι ο κ. Παγώνης κάνει την Παγώνα για όλα αυτά και λέει ότι δεν ήξερε). Έχουν βρεθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δυο τιμολόγια που δεν έχουν αποδοθεί πουθενά. Το ένα έχει να κάνει με 750.000 ευρώ που κάποιος πήρε από τον ΠΑΟΚ και το άλλο για την αγορά μιας Τζάγκουαρ. Η Τζάγκουαρ μάλιστα έχει αγοραστεί και τιμολογηθεί στον ΠΑΟΚ οπότε σαν κεφαλαιουχικό στοιχείο μιας εταιρίας φορολογείται ανάλογα και η πώληση της θεωρείται ασύμφορη. Επίσης: Την ίδια χρονιά ο ΠΑΟΚ πουλάει στον ΠΑΟ τον αθλητή Δημήτριο Σαλπιγγίδη έναντι 2.000.,000 ευρώ. Επίσης την ίδια χρονιά ο ΠΑΟΚ συμμετείχει στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που από μπόνους εισιτήρια και τηλεοπτικά μπορεί να φέρει άλλα τόσα χρήματα στα ταμεία. Δεν υπολογίζονται έσοδα από εισιτήρια διαρκείας και άλλα που είναι πολλά.


Ο ΠΑΟΚ στο τέλος, με τον Γούμενο και τον Παγώνη άφαντους, βρέθηκε να χρωστάει πάρα πολλά χρήματα και ακόμα περισσότερα στο κράτος. Δεν έχει αποδοθεί ΦΠΑ και ΙΚΑ για τίποτα και το πράμα βρωμάει. Την ίδια στιγμή δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ο κ. Γούμενος έχει παρεπεμθεί για κάτι. Ο κ. Παγώνης λέει ότι ο ίδιος δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Και σύμφωνα με το νόμο δε φέρει ευθύνη.


Γεγονός είναι ένα: Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μπει σε μια ρύθμιση χρεών που έχει ψηφιστεί από το κράτος για να είναι ΟΚ, υπάρχει ακόμα σαν εταιρία και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στην ίδια ρύθμιση θα μπουν και άλλες ΠΑΕ ΚΑΕ και ΤΑΠ (βόλει είναι αυτό από το 'ταπ' που κάνει η μπάλα όταν τη χτυπάς). Επίσης για τους τόκους το κράτος είπε ως άλλος πρωταγωνιστής διαφήμισης παγωτού i do not know this word και καθάρισε.


Αν πάμε πιο πίσω θα μάθετε για το περίφημο άρθρο 44. Τι εστί αυτό; Είναι άρθρο ενός αναπτυξιακού νόμου που βρήκε ο Ντέμης Νικολαΐδης και έσωσε την ΑΕΚ. Ο νόμος έχει να κάνει με προβληματικές εταιρίες και το ΑΡΘΡΟ του με νούμερο 44 ορίζει ότι αν έρθεις σε συμφωνία με το 60% των πιστωτών σου για ρύθμιση των χρεών σου προς αυτούς είναι αναγκασμένο και το υπόλοιπο 40% να δεχτεί αυτήν την ρύθμιση. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που εφαρμόστηκε ένα άρθρο του νόμου και όχι ο νόμος αυτός καθ' αυτός. Διότι αυτά που είπαμε ορίζονται σε ένα άρθρο. Το άρθρο 45 για παράδειγμα ενδεχομένως ορίζει τις προϋποθέσεις για να γίνει η όλη διαδικασία ή το 78, ξέρω γώ, να αποκλείει τις ΠΑΕ από την όλη ιστορία.


Κάτω από τις πιέσεις στους πολιτικούς κατάφερε η ΑΕΚ να εκμεταλλαυθεί την κατάσταση και να μπει στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ποιό όμως ήταν το 40% που αναγκάστηκε να δεχθεί τη μείωση; ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Δηλαδή αναγνώστα μου εγώ εσύ και οι φίλοι σου μαζί. Μέσα από την όλη ιστορία και επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος αλλά βόδι όταν ψηφίζει λαός μας κοντά στο Βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα κατάφερε να τρυπώσει και ο Άρης και ο ΟΦΗ και κάποιες ΚΑΕ στην ίδια ιστορία. Μάλιστα μπήκε και το Ράδιο Κορασίδη (που από όνομα και εξυπηρέτηση είχε γίνει όνομα για φαλημέντο και κάγκελα). Όπως αντιλαμβάνεστε είχαν ανοίξει οι ασκοί του αιόλου. Θα μπορούσαν έτσι να μπούν όλοι στη ρύθμιση και γλιτώσουν από χρέη. Ο νόμος ορίζει επίσης ότι αν κάποιος πιστωτής δεν συμφωνέι με την διαδικασία τότε έχει δικαίωμα από το νόμο να κάνει αίτηση τριτανακοπής. Να καθυστερήσει δηλαδή τη διαδικασία και αν ικανοποιηθεί από το δικαστήριο να τη διακόψει. Στον Άρη στο 40% άνηκαν οι παίκτες που έκαναν μεν αιτήσης τριτανακοπής αλλά πήραν αυτό που ο Οδυσσέας Τσενάι δε κατάφερε ποτέ να σηκώσει: Από το τρία το μακρύτερο. Επίσης πήραν και ένα συγκαταβατικό πατ πατ στην πλάτη. Και άντε αυτοί είναι οι παίκτες που βγάζουν εκαταμμύρια μπλα μπλα μπλά. Υπολογίστε και άλλους εργαζομένους όπως ακριβώς έχει κάθε επιχείριση. Στην ΑΕΚ αιτήσεις τριτανακοπής έκανε το ελληνικό δημόσιο δηλαδή αυτοί που εκπροσωπούν τα δικά μας συμφέροντα. Και φυσικά δεν πήραν τίποτα πέρα από τα συμφωνηθέντα της ρύθμισης. Και τότε μπήκαν σε εφαρμογή όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Βγήκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Ορφανός και είπε: "Όσοι μπήκαν μπήκαν". Και το θέμα τελείωσε εκεί. Είναι σαν να λέει: Ε, εντάξει ρε παιδιά κάναμε ότι μπορούσαμε ε μη μας γαμάτε κι όλας¨.


Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις και με την ειδική εκκαθάριση. Τι εστί αυτό; Ότι κάποια στιγμή οι ομάδες μπάσκετ του Άρη και του ΠΑΟΚ που τα χρέη τους είχαν φτάσει σε σημείο που ούτε ο Σίσιφος δε θα μπορούσε να σπρώξει στην ανηφόρα έπιασαν τον νυν διεκδικητή του προεδρού θώκου στο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο με τ΄όνομα Βενιζέλο και του είπαν: "Να σε πω φιλαράκι...αν δε με κάνεις κάτι να γλιτώσω τα χρέη θα σε στείλω αδιάβαστο. Δε θα ξαναδείς βουλή ούτε με το κυάλι". Ο Ευάγγελος στην αρχή είπε: "Πλάκα με κάνεις;" αλλά όταν κατάλαβε που πάει η δουλειά έκατσε, έπιασε ένα μολύβι και αφού το έτριψε στο τεράστιο μάγουλο του αρκετή ώρα σκαρφίστικε ένα νόμο πλαίσιο που ονόμάστηκε ειδική εκκαθάριση. Όριζε ότι μπορούν αθλητικές ανώνυμες εταιρίες να μηδενίσουν τα χρεη χωρίς να μπουν σε καθεστώς εκκαθάρισης δηλαδής να ικανοποιήσουν όποιους προμηθευτές μπορούν και να κλείσουν. Απλώς μηδένισαν τα χρεη και άλλαξαν λίγο το ονοματάκι τους. Καλό ε; Όχι εκκαθάριση αλλά Ε Ι Δ Ι Κ Η (σηκώνουμε τα χέρια και κάνουμε την κίνηση με τα δυο πρώτα δάκτυλα των χεριών για να βάλουν εισαγωγικά) εκκαθάριση. Μάλιστα όπως και με το άρθρο 44 στο κόλπο κατάφερε να μπει και ο Πανιώνιος που πλέον για αυτό το λόγο ονομάζεται Νέος Πανιώνιος αλλά και η Λάρισα πλέον Λάρισα 1924. Ο Μπένι μάλιστα είχε κυρήξει τον ανένδοτο στις δυο ΠΑΕ που μπήκαν γιατί αυτός ήθελε να ικανοποιήσει μόνο τους Θεσσαλονικείς χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι άλλοι και οδηγηθούμε σε δηλώσεις τύπου "Όσοι μπήκαν μπήκαν". Τελικά βρήκαν τρόπο και έδωσαν πόρτα σε όσους προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο.


Ο Μπένι ή αλλιώς μέλλων πρωθυπουργός ή Ιζνογκούντ είναι πρωταγωνιστής σε άλλη μια ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή ο Παμπρίτσιο Κάμπς (μεγάλος παίκτης Αργεντιναράς που είχε έρθει στον ΠΑΟΚ) παρέπεμψε το θέμα με τα χρήματα που του χρωστούσε ο ΠΑΟΚ στη διεθνή ομοσπονδία. Η τελευταία είπε: "Ή του δίνεται τα χρήματα ή φέρτε βαζελίνη". Στον ΠΑΟΚ επειδή διαφυλάσσουν την ανδρική τους τιμή προσέγγισαν τον τότε υπουργό πολιτισμού και άρα κάνω κουμάντο και στον υφυπουργείο για τον αθλητισμό και άρα κάνω κουμάντο στα λεφτά του ΟΠΑΠ και άρα κάνω κουμάντο στα λεφτά σας κορόιδα πολίτες αυτής της χώρας. Σωστά μαντέψατρε ήταν ο Βαγγέλαρος. Ο Βαγγέλης όμως δε μπορεί έτσι απλά να δώσει χρήματα σε μια ΑΕ. Έτσι πήγε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πήρε όσα χρήματα χρειάζονταν για να σωθεί ο ΠΑΟΚ από την κατατρόφα και τα έδωσε σαν επιχορίγηση στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Έτσι μπορεί γιατί ο Ερασιτέχνης έχει να κάνει με αθλήματα που δεν είναι επαγγελματικά. Ο Ερασιτέχνης ή ΑΣ ΠΑΟΚ τι έκανε; Σωστά μαντέψατε. Δωρεά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και έτσι ήταν όλοι ευχαριστημένοι.


Όλα αυτά έχουν γίνει με πολλές ΠΑΕ κατά το παρελθόν. Μήπως δεν έγιναν παρόμοια και άλλα με τον Ολυμπιακό τα χρέη του και τον Κόκκαλη;


Και ερωτώ: Μήπως πρέπει για να γλιτώσουμε από τη φορολογία και το κράτος να πάρουμε και εμείς καμιά ΠΑΕ;

ΥΓ Αυτή τη στιγμή Υφυπουργός Πολιτισμού Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. Λένε ότι είναι καλή επιλογή γιατί ξέρει και δε κωλώνει. Ο άνθρωπος αυτός δεν ΄κωλώνει όταν πρόκειται για το προσωπικό του συμφέρον. Διαφορετικά χέστηκε. Ο άνθρωπος αυτός έχει συνεργαστεί σε όποιο επίπεδο δεν έχει σημασία με τον Κόκκαλη. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο ηγέτης της πουστιάς και θυμηθείται πως κέρδισε το φοιτητικό πρωτάθλημα μπάσκετ με την Γεωπονία απέναντι στην Γυμναστική ακαδημία. Ή μήπως έχει ξεχαστεί η ιστορία με την ΤΣΕΣΕΚΑ και τα νερά; Και επιπλέον: Τα λεφτά του ΟΠΑΠ που σκορπίζονται στις ΠΑΕ από εδώ και από εκεί για ψηφοθυρικούς λόγους πλέον τα διαχειρίζεται όχι ο ΥΠΑΓΘ Αθλητισμού αλλά ο Αλογοσκούφης...
ΥΓ2 Επειδή αναφέρατε σε προηγούμενο ποστ στιγμές απέραντης ποδοσφαιρικής λατρείας: Το κύπελλο του 2000 με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας (Ναι! Αυτό που ο Γενίτσαρης γκρέμισε έτσι στα καλά του καθουμένου γιατί νόμισε ότι ως άλλος Χριστός μπορεί να το ξαναφτιάξει σε τρείς μέρες!). OH YEAH BITCH!!
ΥΓ3 Δε σας τη σπάει αυτή η ιστορία με τα υστερόγραφα;
ΥΓ4 Ότι κάνω ορθογραφικά λάθη σας το είπα; Ναι ε; Sorry αλλά καμιά φορά το να γίνεσαι κουραστικός έχει φάση.
ΥΓ5 Άντε γειά. Τα μελε ταμε.

6 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Αδερφέ, δύο πράγματα, μάλλον τρια: α) πάλι τετραωράκι χτύπησες χτες;
β) οιπαίκτες του ¨Αρη τελικά πήραν προεκλογικά πήραν τα λεφτά τους με παρέμβαση Ορφανού από την Πολιτεία.
γ) Αυτήν την ιστορία με τη Γεωπονική, για κάντηνα λίγο πιο λιανή γιατί τόσα χρόνια δεν με έχεις πει πράμα...

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Απαντήσεις:
α)Ναι. Και σήμερα ένα διωράκι
β)Δεν ήξερα για τους παίκτες. Για τους υπαλλήλους τι κάνανε;
γ) Όταν ο Ιωαννίδης ήταν στη Γεωπονική προπονούσε την ομάδα μπάσκετ της σχολής. Κουτσά στραβά έφτασε μέχρι τον τελικό όπου αντιμετώπιζε την πανίσχυρη ομάδα της Γυμναστικής ακαδημίας. Πήγαινε κάθε μέρα και τους έλεγε: "Μαλάκες την Κυριακή στον τελικό θα σας σκίσουμε". Συνέχεια αυτό: "Την Κυριακή στον τελικό θα σας κάνουμε φέτες" και τέτοια. Οι παίκτες της Γυμναστικής ακαδημίας γελούσαν φυσικά γιατί όντως ήταν κατά πολύ καλύτεροι των γεωπών. Πήγαν την Κυριακή στο γήπεδο και ο μόνος που βρήκαν ήταν ο Ιωαννίδης με το ροζ φύλο αγώνα να τους λέει: "Κορόϊδα καλά να πάθετε. Το ματς ήταν Σάββατο".

ΠανωςΚ είπε...

Αχαχαχα, θεός ο κόουτς! Μαλάκα γαμάτη ιστορία. Και οι ΤΕΦΑΑτζηδες αποδεικνύουν ότι έχουν άηκιού ραδικιού.

Οσο για τον Ορφανό, έχομεν και δοκουμέντα: δες εδώ http://panokato.blogspot.com/2007/09/blog-post_6837.html

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Για διέστε, κάτι Ιωάννη...
Κυκλοφόρησε ότι ένα κείμενο υπογραφών με στήριξη προς τον Μπένι, που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά, είχε σταλεί από τον παλιό Παρατηρητή.
Ανταποδόσεις;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

http://argos.wordpress.com/2007/10/11/embargo/

παράλληλος είπε...

Μπορεί να κάνω και λάθος:
Το 60% είναι στο Δημόσιο στις υποθέσεις των ΠΑΕ προς "τακτοποίηση".
Ο δε εκπρόσωπος του Δημοσίου στην περίπτωση της ΑΕΚ 2 φορές έχασε τον δρόμο, μποτιλιάρισμα κλπ, ώστε να μην μπορείς -εγκάθετε Ιωάννη- να τον κατηγορήσεις ότι απεμπόλησε το δημόσιο (κοινό) συμφέρον!