13 Δεκ 2012

Όλες οι απαντήσεις στα δεινά των δεινοσαύρων


Ισως έχεις ακούσει τώρα τελευταία κάποιον της παλαβής αριστεράς που τολμά να θέλει να κυβερνήσει να λέει (πολλές υποτακτικές στην πρόταση, λες να υπαινίσσομαι κάτι για αριστερά της υποταγής; απαπα) «γιατί αφήνουμε την έννοια της πατρίδας να την καπηλεύεται και να τη λυμαίνεται η ακροδεξιά;». Μη φοβάσαι, δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Θα ασχοληθούμε με κάτι πολύ πιο επίκαιρο, με δεινοσαύρους. Και λέγοντας δεινοσαύρους, δεν εννοώ τη «δεινοσαυρική αριστερά με τις απαρχαιωμένες απόψεις», ποπό ρε συ καλύτερα και από τον Πάσχο τα γράφω,  αλλά τους πραγματικούς δεινοσαύρους, για τους οποίους κάποιοι στις ΗΠΑ σκέφτηκαν «γιατί αφήνουμε την έννοια του δεινοσαύρου να την καπηλεύονται και να τη λυμαίνονται οι οπαδοί της εξέλιξης και του Δαρβίνου;». (Μήπως η αντιστοιχία στη σκέψη αυτή μπορεί να μας οδηγήσει και στο συμπέρασμα πως πατρίδα μας δεν είναι όπου γης, δεν είναι οι κάμποι, δεν είναι τα βουνά, δεν είναι τα παιδικά μας χρόνια, δεν είναι εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο από όπου οπουδήποτε αλλού, αλλά πατρίδα μας είναι οι δεινόσαυροι; Ας μην το πιάσουμε αυτό το νήμα.)
Αυτοί οι φοβεροί τύποι λοιπόν, μέλη μιας οργάνωσης ονόματι Ανσερζ ιν Τζένεσις, (apantiseis sti Genesi – you know, the Bible), έχουν κι ένα μουσείο κάπου στο Κεντάκι. Μουσείο της Δημιουργίας, το λένε. Από τη στιγμή που στις μέρες μας όλοι είμαστε ειδικοί στα πάντα και από τη στιγμή που έχουν επικρατήσει ο ακραίος υποκειμενισμός και η άποψη πως η αλήθεια έχει δύο ή περισσότερες πλευρές, σκέφτηκαν, πολύ λογικά, γιατί να μην έχει δίκιο και ο Θεός και ο Δαρβίνος; Και Γένεση και Εξέλιξη. Και κατακλυσμός και παγετώνες. Και Κιβωτός του Νώε και δεινόσαυροι. Μάλιστα, φίλες μου και φίλοι, στην κιβωτό του Νώε υπήρχαν και δεινόσαυροι όλων των ειδών. Κάποιοι και με σαμάρια. Αμέ. Ολα αυτά εκτίθενται στο Μουσείο, μαζί με πολλά άλλα, όπως ένας... άπεος Αδάμ διότι προφανώς ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ χωρίς το πέος.
Είναι να απορείς μετά που κοτζάμ Λάρι Κινγκ ρώτησε στον αέρα «από τη στιγμή που ισχύει η θεωρία της εξέλιξης, γιατί έχουν σταματήσει οι πίθηκοι να γίνονται άνθρωποι, γιατί υπάρχουν ακόμη τα πιθήκια;». 

Πηγή το απολαυστικό αυτό άρθρο στο τρουθάουτ.

(Να σου πω και κάτι ακόμη, όταν ακούω για καριέρες, επιχειρηματικότητες και διάφορα άλλα τέτοια, εγώ σκέφτομαι το αποκάτω ρεφρέν. Σιχτίρ.)

8 σχόλια:

μεστ απ είπε...

Την Τρίτη συνέφαγα (για την ακρίβεια εγώ έτρωγα εκείνος μιλούσε) με έναν κύριο που υποστήριζε ότι πολύ σύντομα οι επιστήμονες θα δημιουργήσουν εκ νέου τους δεινόσαυρους.
Θα πάρουν, λεει, το ντιενέι τους από τα μακρινά ξαδερφάκια των δεινοσαύρων, τα πουλιά.
Αυτά που πετάνε, δηλαδή.
Με τα φτερά.
Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι τότε θα τα μάθουμε όλα.


ΠανωςΚ είπε...

Τζουράσικ παρκ; Μπρρρ!
(άλλη ταινία πάντως είχε κατά νου ο ποιητής όταν έλεγε "σαν ταινία η ζωή σου να κυλά")

μεστ απ είπε...

ή τουλάχιστον ελπίζουμε, έτσι;;

thanosk είπε...

πάντως για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων κατα την διάρκεια του κατακλυσμού υπάρχει και η εξής θεωρία
https://plus.google.com/u/0/110280778565582111759/posts/bAMV5uDnG5X

το άρθρο πράγματα απολαυστικό

ΠανωςΚ είπε...

- Ελπίζουμε, Μεστ, πήζουμε και ζούμε.

- Θάνο, σου απαντώ ό,τι έγραψα και στο λινκ σου (γιατί πολύ μου άρεσε αυτό που σκέφτηκα και λέω να το επαναλάβω): Εγώ σκεφτόμουν και το άλλο: ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν ακριβώς επειδή δεν μπήκαν στην Κιβωτό του Νώε. Δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με μια δεινοσαυροκτονία από πλευράς από πλευράς Νώε! Με εντολή Θεού! 


thanosk είπε...

Άρα το σύνθημα στις πορείες από εδώ και πέρα πρέπει να είναι:
"Νώε φονιά των δεινοσαύρων!"

ΠανωςΚ είπε...

Αυτό αλλά και το "Νώε, ευρώ, σφαγή των δεινοσαύρων, κάτω η χούντα των τραπεζάδων".

thanosk είπε...

Και φαντάζομαι την αντιδιαδήλωση των αμετανόητων να φωνάζει :
"Νόμος είναι το δίκαιο του Νώε" &
"Εμπρός Νώε μην σκύβεις το κεφάλι, το τέλος του κόσμου έρχεται και πάλι"