8 Απρ 2012

Οι λέξεις των άλλων (3)


Ηρωικέ επισκέπτη, πριν διαβάσεις ό,τι ακολουθεί, πρώτα διάβασε εδώ, μετά εκεί, κι αν αντέχεις έλα ξανά εδώ για τη συνέχεια.


3) Δεν μπορώ παρά να αποτίσω φόρο τιμής προς το εξωγήινο και αφιλόξενο είδος των γυναικών που, όταν κάποιοι παζαρεύουν τον Ολυμπο, αυτές έχουν κομματιαστεί. Ισως έχω μανιάσει που βάφτισε την ντιζελομηχανή της πάνω στα απόνερα. Πώς θα πληρώνω καμιά πληροφορία για το τι γίνεται στα πλαστικά μπροστά στο εμβρόντητο νέο πέλαγος; Τα νιάτα προσμένουν ένα θραύσμα ιδιοκτησίας που συνδέθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Στάθηκε και ζούσε στις μέρες μας ο πολύς Μακιαβέλης στο κέντρο της πόλης. Ζούμε στο κέντρο μια ζουμερής χώρας, στο κέντρο των ταχυφαγείων, παρά το αρχιπέλαγος της παγκοσμιοποιήσης. Μπιφτέκια έκαναν παρέλαση στο στομάχι του άνεργου συμβούλου νυκτών. Η επιβλητική γαλιάντρα αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις και τα συναφή.
Υποθέτω ότι θα έρθει στην έκθεση η επαρχία. Εδώ κατάλαβα ότι πτωχεύουν οι οπαδοί. Δέκα εταιρείες ένοχες και τα πράγματα με τα οποία λερώνουμε τα χεράκια μας δεν μπορούν να συντελέσουν σε μία γενική πολιτική ώστε να αποσβολώσουμε τις μικρότητες. Για την ώρα δεν ξέρω ποιος φτάιει ή δεν φταίει για όλα αυτά αλλά είμαι σε θέση να υποδείξω ενόχους. Οι ένοχοι είναι της κόρης οι διαφημιστές και τα πακέτα και τα βιομηχανικά συμφέροντα που δίνουν την εικόνα του Τζεφ Γκόλντμπλουμ στη Μύγα του Κρόνεμπεργκ. Ολοι εμείς που, όταν οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι και το κοινό έλεγαν γραφικούς τα τέρατα της γειτονιάς, που συνήθως ήταν πολύ σοβαρότερα από εμάς, υπολογίζαμε το μηνιάτικο του πάργκινγκ. Αν τα έχετε, φίλες Βόρειες, μπορείτε να τρίξετε τα δοντάκια σε μερικές υπηρεσίες., να ανοίξουν καμιά γιάφκα, γιατί κάθε παρανομία εντός του λεκανοπεδίου είναι τμήμα του φυσιολογικού βίου. Όλα τα άλλα μέρη είναι επαρχία. Επαρχία είναι το μέρος με τις λάγνες δημόσιες σχέσεις και τα κονέξια από τους πασόκους που θεωρούν παιχνίδια τα γκαραζοτεκνά, είστε εσείς, στελέχη και κοινό, κοινή γνώμη και περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Ροκανίζουν τα χρόνια μας επειδή δεν ξέρουμε να ζήσουμε σαν φωτογραφία. Είμαστε υπεύθυνοι που αποκτήσαμε ένα υπέροχο σώμα. Αυτές τις μέρες διαφημίζονται τόσες πολλές καρδούλες, γενικώς ακμάζει ο τόπος. Ηταν ζήτημα χρόνου οι νεκροθάφτες να κυνηγούν, να επιζούν και να χασκογελούν. Τότε οι παράγοντες της χώρας μας εισπράττουν υπογείως από την απόγνωση ένα υπερφυές αυτοκίνητο. Όλα δούλεψαν καλύτερα! Δεν είναι να απορείς για το τι έλεγε ο ποιητής. Μια που δεν υπήρχε η μεταποίηση των διαδόσεων και τα ανύπαρκτα εικοσαήμερα, δεν χρησιμοποιώ, να ξέρετε, την ταφή των ζωντανών. Επειδή και οι σύζυγοι είναι διεφθαρμένοι, για να μπεις σε υπηρεσία, δημιουργήσαμε κριτές με μεγάλη αυστηρότητα. Είχαν το δικό σας σπίτι, νομίσατε ότι φαίνεται πού είστε και ότι όλοι θα με βλέπετε να τους θυμίζω να μην πουν λέξη για τα αγόρια και τα κορίτσια που ανακάλυψαν ομού τον μακρόθυμο αδιάγνωστο άγιο που συνδύαζε τις ουράνιες χαρές με την πάνδημη γιορτή του με τους δημάρχους.
Στην Αθήνα βαφτίζονται αλλιώς. Κοντεύουμε να τον πάρουμε πανταχόθεν, αν και ξέρουμε πως η κυκλοφορία με την τελευταία διόγκωση θα είναι ξετσίπωτη. Ερωτύλος γκόμενος υπολογίζει σοβαρά υπαρκτούς και ανύπαρκτους οπαδούς του. Ψηφίστε κατά συνείδησιν, είναι μαστ! Άκου τα μπιφτέκια.! έκια.! έκια.! Ίσως οφείλεται στην εξοντωτική δίαιτα στην οποία υποβάλλομαι, ίσως το ποιητικό μου ένστικτο δεν τζογάρει στο χρηματιστήριο, αλλά περιέχει τα πάντα, διότι αλλιώς ασύλληπτοι επιτρέπουν να ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη επειδή τους βάζουν στα καταγώγια τους με το βούρδουλα. Νοικοκυρές τρελαίνονται στο κλάμα, πεινασμένες και λερές, επειδή περνάνε κρίση. Είναι η νέα Ελλάς καραβάκι με τα όλα της που με μια ρουκέτα ανά κουκιά στο χέρι θα απασχολήσει μέχρι τελικής πτώσεως τα οπισθόφυλλα. Τα τελευταία χρόνια οι εκδότες κάνουν βιβλία και ζητούν εις μάτην συγγραφείς.
Συμβουλή: πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, πάλι κολακευμένος που οι εκφράσεις δεν έχουν ιδέα και κάπως μπερδεμένα δίνουν τροφή στο προσκήνιο. Για όσους πάντως οι αριστερές εγγυήσεις είναι λαγνεία δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσουν. Φυσικά, επειδή αισθάνομαι, κατάλαβα τι πραγματικά συμβαίνει. Κάθε κουτούκι κάθε άνθρωπος με τρίτο αρχίδι και τσαλίκη, προσθέτει άλλο ένα προφίλ πασόκων ευρωπαϊστών και ψηφίζει μόνον προεκλογικώς αισίως στο χρηματιστήριο και σχολιάζει την ατμόσφαιρα και τον καιρό ανά οκτάμηνο. Τους θυμήθηκα προεκλογικώς, τα πρόσωπα, τις απειλές που άκουγα, ξεφυλλίζοντας σουξέ εκτός συναγωνισμού.
Αλλά εκεί στέκεται εμπόδιο η εκσυγχρονιστική τάση. Πολλά βλέπει, τους πάντες συλλέγει και παραπέμπει περισσότερο σε διωγμό και κοινωνική κατακραυγή, παρά σε άνοδο στους ερωτικούς ουρανούς. Έχω την αίσθηση ότι πάνω από τη μέση μας υπήρχε εντυπωσιακό τροχαίο και αγοραίο υλικό. Πρέπει να θεωρεί τις τρεις ή τέσσερις ώρες θησαυρό και να προχωρά τολμηρά στην οπισθοφυλακή των καλύτερων συντακτών. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμπεριλάβετε την περιοχή βορείως του βορείου σέλας. Μου φαίνεται ότι άυλα ζητήματα κρίνονται στο διπλανό πάρκο όταν εθιμοτυπικά υπό καταδίωξη παίγνια φέρουν ατμόσφαιρα ευγενή στην αναζήτηση. Εάν έμεναν πίσω οι μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες θα μας είχαν τρελάνει θεωρώντας πως οι υπόλοιποι δεν είχαμε κατά νου δεξιοτεχνικές πολωτικές διαφορές. Σκεφτείτε το καλύτερα: μήπως ετοιμάζουν παντρεμένες αναφορές που προσφέρονται με φόρα ακούγοντας ότι ο τάδε ή ο δείνα παρανομούν και φορούν κίτρινα γάντια; Και η τελετουργία των τελευταίων υπό άπειρες παραλλαγές: ή τραυλίζουν ή ζητάνε διεύθυνση και τηλέφωνο και φοβούνται την Ντόρα τη διαβαστερή ή επιστρέφουν στις διαδόσεις που υπήρχαν πάντοτε.
Στη θωριά του αυτοαπορρίπτεται, μαλώνει με όλους, μαλώνει για το εργοτάξιο, για να δημιουργήσουν το πρόγραμμά τους, εφόσον διαζύγιο και στενές επαφές στην πρωτεύουσα είναι ο σκοπός τους. Φτάνουν στο λεκανοπέδιο με λόγια του Αυγούστου, με λόγια του υπουργού που αργότερα θα τα παίξει. Ναι, ο τόπος μας αμφιβάλλει για τα υποκατάστατα. Αποκαλύψεις, που είναι γνωστές, θα πριμοδοτήσουν τα πορτοφολάκια τους με κέρματα του ενός ή και των δύο λεπτών, ως φως που χωρίς αυτό η Γη θα ήταν αποικία σουλτάνων υποψηφίων μαρτύρων κοσμοϊστορικών αλλαγών. Ολη την εβδομάδα η Αθήνα εμφανιζόταν από άλλον Οκτώβριο, αμφιβάλλω εάν υπήρξε ή αν άκουγε το δήθεν φως. Προσεχώς ένα ζεστό κόκκινο σκίτσο στο τζίρο που καθυστερεί την αναγγελία. Εξαντλήθηκαν όλες οι ευγένειες ακόμα και έρποντας, κύριε διευθυντά του άλλου κόμματος. Υπολογίζει και διαβάζει Ηρόδοτο και Πλούταρχο και θα είναι σαν να μένετε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δίνει το ρυθμό του επιτίμου και λογαριάζει λοιπόν ως ποιητής τα προσωπικά του δεδομένα –μια φορά επιτέλους που ο πατέρας της εμφανίζεται ως υποστηρικτής της και θα αναγγείλει το μέρος όπου θα αντιγράφω.
Άλλωστε και για τον πρόεδρο τού σήμερα, έπειτα από τη δημοκρατία, απέφυγα τα σχόλια, ώσπου να αποδώσουν και κάποιο δρόμο, αλλά ο κόσμος φόρεσε σε ολόκληρη κακοσμία 20 ετών τον Παπουτσή! Αυτά και άλλα και κυρίως αδιέξοδα, που τα υπόλοιπα οι άλλοι με λεπτομέρειες έγραφαν, υπάρχουν στη δημοκρατία. Οι φίλες μου με τρέλαναν και με περιμένει κι άλλο έντυπο και η ανάγνωσή του. Εχουν πάρει ανάσταση και κάθε που κλείνονται στον εαυτό τους δεν ξαναδιαβάζω κινήσεις στο πλαίσιο του οργανισμού τους. Εκτοτε επέρχεται διόρθωση του κράτους; Μα τι συμβαίνει, εξηγήστε μου (μάλλον ο ΟΣΠΦ που τον βοηθούσαν κάθε βδομάδα αναμόρφωσε τον στίχο;). Χθες είχε ξεθαρρέψει το ευρώ, άρα είναι καιρό οι νέοι να καταστούν βαρόνοι! Μπάτσοι! Γουρούνια! Δολοφόνοι! Και λοιποί όνοι! όνοι! όνοι!
Μην τολμήσετε να σχολιάσετε ότι δεν καταλάβατε γρυ. 

ΥΓ. Κουράγιο, αδέρφια, αλλά δύο ή τρία μείνανε!

1 σχόλιο:

μεστ απ είπε...

Αλήθεια, τι παίρνεις;;