4 Ιουν 2011

Οι φίλοι μου οι μπάτσοι
(του κινήματος)

Σε είδα χθες, ΠάνωΚ, λίγο πιο πέρα απ' το Λευκό Πύργο, στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων, που είχαν κλείσει το δρόμο. Σε είδα ΠάνωΚ, που φορούσες τη μαύρη μπλούζα με κάτι μαύρες γάτες που είναι πίνακας εκείνου του ζωγράφου. Φορούσες και χειμωνιάτικο μαύρο παντελόνι (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι). Σε είδα ΠάνωΚ, που πλησίασες εκείνον τον μπάτσο της ομάδας Ζήτα, τον παλιό συμμαθητή, πάλαι ποτέ χούλιγκαν του Αρη, που αργότερα πέρασε και από τα ΜΑΤ και ντρεπόταν να το πει, που σου 'χε πει ότι το μόνο που θέλει είναι ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Σε είδα, ΠάνωΚ, είδα τη θερμή τη χειραψία, τον εναγκαλισμό, το φιλικό χτύπημα στον ώμο, τα εγκάρδια χαμόγελα. Σε είδα ΠάνωΚ, που κοιτούσες με θαυμασμό τη μηχανή του, διάβασα τα χείλη σου που είπανε "δικιά σου είναι;" δείχνοντας τη μηχανή. Σε είδα που κοκκίνισες όταν σε πλησίασε κι εκείνη η μπατσίνα που σε περνούσε ένα κεφάλι και σου είπε "μα τι ευγενικός που είστε κύριε", κι εσύ τής είπες "σε αυτόν τον αγώνα θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί".
Σε είδα και προχτές ΠάνωΚ, κάτω απ' το Λευκό Πύργο, στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων, φορούσες μαύρο μπλουζάκι Φραντσκαφκά και μαύρο παντελόνι (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι). Μόνος, κοιτούσες γύρω γύρω σαν να 'ψαχνες κάποιον, ώσπου σε βρήκε αυτός, εκείνος ο παλιός ο παιδικός ο φίλος από την παλιά τη γειτονιά, για τον οποίο νιώθεις ενοχές ότι τον κατέστρεψες, όταν στη εφηβεία θέλοντας να τον γλιτώσεις απ' την αμαρτία τον τράβηξες προς το κατηχητικό, και σήμερα, μπάτσος κι αυτός, ειδικός φρουρός, ή έτσι λέει τουλάχιστον, φορούσε ρούχα πολιτικά και κοιτούσε γύρω γύρω, σαν να 'χατε ραντεβού συνωμοτικό, και μετά πάλι χειραψία, και σου ζητούσε εκτιμήσεις και πώς τα βλέπεις τι πράγματα και τι θα γίνει εδώ και περίμενα μεγαλύτερο παλμό.
Σε είδα και σήμερα μεσημεράκι, ΠάνωΚ, φορούσες μαύρη μπλούζα και το ίδιο μαύρο παντελόνι (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι), γύρω γύρω πάλι στον Πύργο το Λευκό, και μού φαινόσουν ύποπτος πολύ, ασφαλίτης, και ρώτησα για σένα έναν σύντροφο καλό και με καθησύχασε "δικός μας είναι". Κλείνοντας το γράμμα αυτό, ήθελα μόνο να σου πω, άλλη φορά μπάτσους να μη χαιρετάς στο δρόμο και να προσέρχεσαι στις πορείες και στις διαδηλώσεις με κάναν δικό μας, που θα εγγυάται για το ποιόν σου. Α, και κοίτα να πάρεις κάνα καινούργιο παντελόνι (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι).

Αγάπη ρε μουνί!
Συντροφικά, ο μπάτσος του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: