12 Μαρ 2010

ΠΑΣΟΚ και ψέμα

Είναι γνωστό το ήθος του Πάγκαλου και η στάση του απέναντι σε όποιους διαφωνούν μαζί του. Συνήθως η κακοήθεια συμβαδίζει και με την ευκολία στο ψέμα, κάτι στο οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ιστορία από την εποχή του Ανδρέα. Αν υπήρχε ιδανική κοινωνία θα έπρεπε να σωφρονίζει όσους επιδίδονται στο ψέμα. Μάλιστα σε περιπτώσεις εξαγγελίας ψεμάτων από μέσα μαζικής ενημέρωσης το αδίκημα στην ιδανική κοινωνία θα έπρεπε να δικάζεται ως κακούργημα λόγω της πολλαπλάσιας ζημιάς που προκαλεί στην κοινωνία και κυρίως στα μυαλά των ανθρώπων του καναπέ.
Ο κύριος Πάγκαλος στο δελτίο του Μέγκα μέσα στα άλλα υπέροχα αναρωτήθηκε "υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, όπου, όποιος νομίζει ότι δικαιούται κάτι ,καταλαμβάνει τα σχετικά γραφεία και τα καθιστά όμηρό του, εάν μου πείτε μία χώρα θα αποσύρω την αντίθεσή μου".
Γλύφοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο θηλυκός Γκέμπελς και άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων, Όλγα Τρέμη, σπέυδει να απαντήσει "αν δεν είναι ρητορική ερώτηση κε Πάγκαλε σας απαντάω πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" (λεπτό 2:40).



Η συζήτηση αφορούσε φυσικά στις αντιδράσεις των εργαζομένων που κατέλαβαν το υπουργείο οικονομικών, το κλείσιμο της πανεπιστημίου κλπ.
Παραθέτω τις πρόσφατες, όχι τόσο βίαιες, αντιδράσεις από άλλες Ευρωπαικές χώρες απέναντι σε μέτρα των κυβερνήσεων ή των εργοδοτών.
Χθες Παρίσι κατάληψη από εργαζόμενους του Assistance publique-Hôpitaux de Paris ενάντια στο "πάγωμα των προσλήψεων και στην αναδιάρθρωση"
Χθες κατάληψη σχολείου (κοντά στη Λυόν) από καθηγητές με εκπαιδευτικά αιτήματα στο πλαίσιο της σημερινής εκπαιδευτικής απεργίας.
Εδώ κλείσιμο του μεγάρου δικαστηρίων Παρισιού από δικηγόρους δικαστές κόντρα στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, εδώ απεργία σκουπιδιάρηδων στη Μασσαλία, εδώ κατάληψη και σπάσιμο των γραφείων της πετρελαϊκής Τοτάλ από εργαζόμενους. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τις δύο τελευταίες μέρες στη Γαλλία. Φυσικά δε χρειάζεται να είσαι γκουρού πολιτικής σκέψης για να καταλάβεις πως όταν κάποιες κοινωνικές ομάδες θίγονται, μειώνεται η νομιμοποίηση της εξουσίας και οι εργαζόμενοι αντιδρούν με μέσα και τρόπους που στη συνείδησή τους είναι νόμιμα. Αν η εξουσία θεωρεί οτί απειλείται, αντιδρά με καταστολή, ενώ, αν επιδιώκει κοινωνική συναίνεση, συνδιαλέγεται. Σε μία άλλη περίπτωση η εξουσία ενεργοποιεί μια άλλη κοινωνική ομάδα εναντίον αυτών που διαμαρτύρονται-παρακωλύουν τη "νομιμότητα". Ο Πάγκαλος με το εύκολο ψέμα και με τη προτροπή λίγο αργότερα (στο 7:15 του βίντεο) στον αγανακτισμένο πολίτη να αντιδράσει εναντίον αυτών που παρακωλύουν τη νομιμότητα, ανήκει στην τελευταία κατηγορία προσπαθώντας να πείσει για το άλογο των κινητοποιήσεων με ένα καθόλου πειστικό επιχείρημα από αυτά που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει ο Καρατζαφέρης, ο Ν. Κακλαμάνης και πολλοί άλλοι: "έχετε δει αυτά να συμβαίνουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη;". Οι πίθηκοι του καναπέ εκστασιασμένοι λένε ΟΧΙ και ως γνήσιοι Ευρωπαίοι κατανοούν το επιχείρημα του Πάγκαλου ότι πρέπει να μιμηθούμε τις χώρες της ΕΕ και να καταστείλουμε παρόμοιες αντιδράσεις (κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις και γιατί όχι απεργίες). Φυσικά ο πίθηκος του καναπέ που ακούει εκείνη την ώρα την Τρέμη και τον Πάγκαλο δεν έχει ενημερωθεί για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη από την Ισλανδία έως την Πορτογαλία, γιατί τα ΜΜΕ δεν του δείχνουν ποτέ απεργίες, κινητοποιήσεις, καταλήψεις, σπασίματα τραπεζών (ναι συμβαίνουν και αυτά) κλπ από την Ευρώπη. Του δείχνουν μόνο το κωλοδάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου και το κωλομάγουλο της Τζούλιας.
Και συνεχίζει ο θρασύτατος ψεύτης Πάγκαλος λεπτό 3:22 στο βίντεο: "είναι λαϊκό αίτημα το φορολογικό νομοσχέδιο για να επέλθει εξισορρόπηση των βαρών". Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι δημοσκοπήσεις των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων έδειξαν ότι μόνο λαϊκό αίτημα δεν είναι τα νέα μέτρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παπαρολογίζει και οι "έγκυροι" δημοσιογράφοι κάθονται σούζα (και ας είναι οι ίδιοι που στη δική τους δημοσκόπηση βγάζουν ότι ο κόσμος είναι κατα πλειονότητα κατά των μέτρων).
Συνεχίζουμε γιατί σε κάθε δευτερόλεπτο ο Πάγκαλος ξεστομίζει και ένα ψέμα. Λεπτό 7:38: "πόσοι αποδοκίμασαν (από) τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον ξυλοδαρμό του Παναγόπουλου;" Εδώ πάλι εμπνευσμένος από την πολιτική σκέψη της άκρας δεξιάς, ο Πάγκαλος ζητάει πιστοποιητικά φρονημάτων και δημοκρατικής νομιμότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ίδια ιστορία που έχει γίνει με τους κουκουλοφόρους, το σπάσιμο τραπεζών κλπ κλπ για τα οποία κυρίως ο Καρατζαφέρης αλλά συχνά πυκνά και το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρει με το φασιστικό πολιτικό λόγο (π.χ. Χρυσοχοΐδης, Πάγκαλος) ζητούν "να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει". Ακόμα και αν βγαίνει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάζει τη βία, το πες-πες και η λάσπη ανθρώπων σαν τον Πάγκαλο μένει. Έτσι και στο δελτίο του Μέγκα, αφού είπε το παραπάνω ψεματάκι του και αφού είπε ότι ξέρει τα ονόματα αυτών που "δείραν" τον Παναγόπουλο έστειλε πάλι τη μπάλα εκτός γηπέδου. Εδώ και εδώ η καταδίκη του περιστατικού με τον Παναγόπουλο από τα πιο επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας, Λαφαζάνης και Παπαδημούλης).
Δεν θα συνεχίσω με τα ψέματα και τις ανακρίβειες που ξεστομίζει ο Πάγκαλος σε κάθε δεύτερο της συνέντευξής του στο Μέγκα. θα σταθώ μόνο σε κάτι τελευταίο, που καταδεικνύει τη φασιστική πολιτική του αντίληψη για όσους διαφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησής του. Στην ερώτηση του Τσίμα για το αν θα πρέπει η κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με τη μερίδα του ελληνικού λαού που αντιδρά στα μέτρα (λεπτό 0:40 και έπειτα του βίντεο),



ο Πάγκαλος δείχνει την ώριμη πολιτική αντίληψη ένος πολιτικού 30ετίας μιας δημοκρατικής παράταξης. Απαντάει: "Η μερίδα η δικιά σας πόση είναι; Γιατί μια μερίδα εστιατορίου είναι γνωστό είναι 300 γραμμάρια. Η μερίδα ποια είναι; Πέντε είναι μερίδα; Δέκα-είκοσι τραμπούκοι είναι μερίδα; 50 τραμπούκοι είναι μερίδα;".
Κοινώς όσοι αντιδρούν στα μέτρα κατά τον Πάγκαλο είναι τραμπούκοι. Επιπλέον είναι 50-100 άτομα. Όταν ο Τσίμας του υπενθυμίζει (1:09 στο βίντεο) τα δημοσκοπικά ευρήματα (ότι δηλαδή η κοινή γνώμη είναι κατά των μέτρων), ο γνώστης μερίδας εστιατορίου προς στιγμή παύει να μιλάει και αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πρετεντέρης. Και η συζήτηση γυρνάει ξανά στο ποια είναι τα όρια της νομιμότητας μιας διαμαρτυρίας. Σε αυτό το θέμα δηλαδή που, όπως είπαμε παραπάνω, ο Πάγκαλος είχε δώσει ρέστα Γκεμπελισμού προηγουμένως λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται πουθενά στην Ευρώπη.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά εδώ, ο ψεύτης και ο κλέφτης των πρώτο χρόνο χαίρεται. Όμως, αν ο νοικοκύρης είναι μαλάκας, τότε, ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρεται μια ζωή. Στο χέρι του νοικοκύρη είναι να αφήσει τον καναπέ και να βγει στο δρόμο.

Άποψη της πορείας που έκανε χθες η μερίδα 50-100 τραμπούκων που διαφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης του κου Πάγκαλου
Υ.Γ. Στο 7:55 ο Πάγκαλος μας λέει ότι η Πορτογαλία δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο γιατί έχει χρέος μικρότερο από την Ελλάδα κατά 100% επειδή η Ελλάδα έχει χρεός 130%, ενώ η Πορτογαλία 80%. Πέραν των μαθηματικών του Πάγκαλου που μάλλον δεν είναι πολύ καλά (το 100% του 80 είναι 160%), σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ για το 2009, η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος : 108% και η Πορτογαλία 75%. Ωστόσο στο συνολικό χρεός τα ποσοστά έχουν: Ελλάδα 179%, Πορτογαλία 197% του ΑΕΠ και στο εξωτερικό χρεός, δηλαδή πόσα χρωστάει μια χώρα σε ξένες τράπεζες (αυτές που μας δανείζουν για να ξεπληρώσουμε παλιότερα δάνειά τους): Ελλάδα 89,5% του ΑΕΠ, Πορτογαλία 130% του ΑΕΠ.
Πόσο ψεύτης;

11 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Α γειά σου Σαλαδίνε!

Που λες, να προσθέσω τα εξής σκόρπια:

α) Πέσμου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι: "ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε τη θέση του ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, «αποτελεί μία όαση στην κυβέρνηση και μακάρι όλοι να λειτουργούσαν όπως ο κ. Πάγκαλος»"
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1788686

β) Από μερίδες πάντως ο κύριος Πάγκαλός είναι φανερό ότι γνωρίζει.

γ) Πέρυσι το Μάιο είχαμε γράψει για τις απαγωγές αφεντικών στο εξωτερικό
http://panokato.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html
Προφανώς ούτε ο Πάγκαλος ούτε η Τρέμη μας διαβάζουν...

δ) Ο κυριος Πάγκαλος δεν ήταν αυτός που είχε δηλώσει, προτού βγει ο Γιωργάκης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ότι "εγώ με αυτόν αρχηγό του κόμματος δεν κάθομαι στο ΠΑΣΟΚ;". Αληθεια κύριε Πάγκαλε θυμάστε τότε που ζητούσατε συγγνώμη γονυπετής απ' τους Γερμανούς; Και με την υπόθεση Οτζαλαν τελικά τι είχε γίνει; Ε; Ε;

(Λαμόγια πασόκοι, δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να πέσετε, να το ξέρετε αυτό).

Salah ad-Din είπε...

Επίσης έλεγε ότι "ο Παπανδρέου δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός και δεν έχει τα προσόντα".
Γενικώς, είναι εξαιρετική περίπτωση ψεμάτων, αντιφάσεων και κακοήθειας.

http://roides.wordpress.com/2009/10/04/4oct09/

ΠανωςΚ είπε...

Κάποιος, δεν ξέρω ποιος, από τους συνδιαχειριστές του μπλογκ έσβησε, μάλλον κατά λάθος, ένα σχόλιο. Το οποίο επαναφέρω:

Ο όνος….. και οι….. ‘’μασ ώντες όνοι’’….!

…..Ξεθεωμένος στις δουλειές…., κι από αχυροφαγία….,
ατροφικός ο γάιδαρος….. έκοψε το καπίστρι του και έφυγε από το αχούρι του….!

Εκεί, στο διπλανό χωριό…., τον αντάμωσε, καραδοκώντας ‘τον, ένας άλλος γεωργός…..
κι ευγενικά του πρότεινε να είναι αυτός το αφεντικό του….,
να τον ταΐζει, πάντοτε, τριφύλλι…., μα και σιτηρά….,…..
κι ο γάιδαρος, τελικά, πλανεύτηκε…., θυμήθηκε τη χειμωνιά…., κι έτσι να γίνει δέχτηκε….!

…..Και…., τώρα…., είναι ο καημένος σε άλλο αχούρι….. με συρματένιο καπίστρι…..
και φυλαγμένο από άλλης ράτσας σκυλιά….,…..!

Πρώτη μέρα, λοιπόν, μόνον, τριφύλλι κι αλεσμένα σιτηρά….,
μα…., από τη δεύτερη…., αλιά του…., ξεθεωτική δουλειά…..
και ματογυάλια, να, στα μάτια…., ε…., με πράσινους φακούς….,
ώστε να βλέπει και να περνά τα άχυρα για τριφύλλι….,….!

Όμως…., μια νύχτα…., όταν έλειπαν τα σκυλιά – φύλακές του….,
κλωτσώντας, κι εδώ…., σκότωσε το αφεντικό του….,
που είχε καταλάβει, πια, πως….. ‘’ζουν και τα αδέσποτα και δεν πεθαίνουν’’….,
και, αντιμαζόχος, πια…., προδομένος, πάλι, όντας…., πήρε τα άγρια βουνά….,
και, κινδύνους αψηφώντας…., για ζωή, έστω και λίγη….,
πριν από το στερνό του τέλος…., στη….. λευτερώτρα λευτεριά…., που τόσο πολύ τη λαχταρούσε….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Ανώνυμος είπε...

Πες τα βρε Σαλαντίνε.

Μπίρα να πιεις Χατζηπαναγής είπε...

Θλιβερό.
Θλιβερό που δεν θα το διαβάσουν αυτό οι πασόκοι.
Εκτός κι αν το 'χουν διαβάσει και κρύβονται.
Πού είναι οι πασόκοι; Οέο;
Πασόκια, ου ου... μπανάνα...

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιάσει ο στόμας σου.

nikolakisdiaselos είπε...

RESPECT Σαλαδίνε τύφλα να χει ο Ντεριντά, μιας και τον ξεπέρασες στην αποδόμηση. τι να πω, το σεντόνι σου τα λέει όλα

ΠανωςΚ είπε...

Αμα, Διάσελε, ξαναπείς τη λέξη "rispect" θα σε στείλω εξορία στην Αμοργό μαζί με τον Νίβο και το Θηρίο.

Go_Go είπε...

Δεν είναι μόνο τα ψέματα, πιστεύω πραγματικά ότι είναι ανίδεος, ηλίθιος και λιποδίαιτος - γι'αυτό και το'χει κάψει.
Η εγκεφαλική ζύμωση όλως αυτών, γίνεται με μεθάνιο


(αρκεί να διαβάσει κανένας την πρώτη μόνο παράγραφο για να κατανοήσει το συσχετισμό).

GT είπε...

Saladine mou leipeis... Pantos an to megka edeixne anti gia to kolaraki tis Julias, to diko sou, tha eixe akomi megalyteri tiletheasi.

Sovara, symfono apolyta me ta osa les. O Pagkalos einai o anthropos ton eidikon apostolon. Prota erxetai o Papoutsis gia na tholosei ta nera me to sosialistiko tou fronima kai meta o Pagkalos gia na sfixei xana ta louria.

Gia to de Mega den milo. Eimai eugnomon stous anthropous pou mou emfysisan traumatiko sok gia tin tileorasi. Pleon den vlepo oute eidiseis. Eilikrina tous euxaristo pou mou anoixan to myalo kai katesfaxan tin opoia periergeia eixe apomeinei gia ton parallilo kosmo mesa apo to gyali tis.

Αntidrasex είπε...

Χαίρεστε, μερικοί βλόγερς κάναμε την σημερινή μέρα, 12 Ιουλίου "PankalosDay". Θέλετε να περιλαβουμε και το δικό σας ποστ, αν και παλαιότερο, στη λίστα μας;
Ευχαριστώ!