12 Ιουλ 2007

Περί εμπρησμών και άλλων δαιμoνίων



"Πάνε τα δάση μας. Τα κάψαμε όλα" έλεγε η γιαγιά κουνώντας το κεφάλι σε μια παλιά διαφήμιση για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στους εμπρησμούς. Τότε φυσικά δε ζούσαμε την εποχή των παχέων αγελάδων των οικοδόμων και των εργολάβων. Ούτε το να χτίσεις μια βίλα σε μια πρώην δασώδη έκταση ήταν κάτι για το οποίο μπορούσες να κομπάζεις στους λεφτάδες φίλους σου. Τότε, και καλά, θα έπρεπε να καταλάβει ο κόσμος ότι το να πετάς το τσιγάρο σου από το παράθυρο του αυτοκινήτου σε έκανε εμπρηστή. Ναι, τότε αυτό έφταιγε. Το θυμάστε; "Μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή" έλεγε η ίδια αν θυμάμαι καλά διαφήμιση. Δεν ήταν κύριες και κύριοι η ανάγκη για οικοδόμιση που έβαζε τις φωτιές. Ήταν η δική σας αμέλεια. Φταίτε.
Μετά θυμήθηκα το άλλο το καταπληκτικό. Όταν, και καλά, τις φωτιές στα νησιά του Αιγαίου σε περιοχές που μετά τα ξενοδοχεία και γενικότερα οι βίλες και τα εξοχικά εμφανιζόντουσαν σαν τα μανητάρια, τις έβαζαν λέει οι γκρίζοι λύκοι. Ναι. Για να τραυματίσουν, και καλά, τον τουρισμό. Γι' αυτό έπεσε ο τουρισμός της Ρόδου τότε. Όχι επειδή η τιμή του μεγάλου εμφιαλωμένου είχε φτάσει τις 80.000 δρχ. Όχι επειδή το υπουργείο δεν έκανε τίποτα για να τον ενισχύσει.
Τώρα κλαίνε. Για τους τρεις πυροσβέστες, εποχιακούς, μην το ξεχνάμε, έχει και αυτό τη σημασία του, που κάηκαν ζωντανοί από την πύρινη λαίλαπα (πύρινες γλώσσες κλπ) που λένε και όλοι οι δημοσιογράφοι. Δεν θα κάτσω να κάνω το ίδιο που γίνεται στην τηλεόραση, δηλαδή να ρίχνουν ευθύνες όπου να 'ναι χωρίς να σκέφτονται τι έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι (όσοι έχουν δει το MAD CITY του Γαβρά που έδειξε χθες, πως το παθε, το STAR μάλλον καταλαβαίνουν καλύτερα). Κάτι άλλο θα πω.
Και πάλι αυτή η ιστορία τους δημοσιογράφους και τα μέσα εξυπηρέτησε. Πρώτον γιατί είχαν θέμα μέσα στο καλοκαίρι και δεύτερον γιατί το κράτος σε μια προσπάθεια να καλύψει με Farenheit τη σκατίλα του σε αυτήν την ιστορία, έχει αρχίσει μια προσπάθεια, και καλά, να ευαισθητοποίησει το κοινό όχι πλέον για τη φωτιά αλλά για την αναδάσωση. Πώς το έκανε αυτό; Με διαφημίσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες ότι ο ΟΠΑΠ έδωσε 500.000 ευρώ για την αναδάσωση. Ποιός κέρδισε λοιπόν τελικά;
Και επίσης. Πού τα έδωσε; Σε ποιό φορέα; Θα αναδασωθεί όντως το 500άρικο; Ή μήπως τα λεφτά πήγαν από την μια τσέπη του κράτους σε μια άλλη και εν τέλει θα καταλήξουν σε κάποιοες άλλες επιτήδιες και "γρήγοροχέρικες" τσέπες;
Εγώ κυρίες και κύριοι ο Σκορδοπέογλου θα σας πω σε ποιόν θα ρίξουν το φταίξιμο την επόμενη φορά. Και θα το μοιραστώ μαζί σας πάραυτα:
Η Γκόμενα (ναι ξέρω είμαι σεξιστής κτλ κτλ) η κοπέλα τέλος πάντων της φωτογραφίας που όπου πάει ανάβει φωτιές. Ε, φανταστείτε την τώρα και με τον αναπτήρα...
Σας χαιρετώ με ολίγην Οργή Κατά Της Μηχανής:


For its the end of history
Its caged and frozen still
There is no other pill to take
So swallow the one
That made you ill
The Nina The Pinta
The Santa Maria
The noose and the rapist
The fields overseer
The agents of orange
The priests of Hiroshima
The cost of my desire
Sleep now in the fire
Υ.Γ. Μη ξεχνάτε, προς Θεού, τις ευθύνες του ανθρώπου που ως άλλος Παΐσιος ή Νοστράδαμος ή Ιωάννης Αποκαλυπτικός τέλος πάντων (ξέρετε προφητείες δηλαδή του στιλ: η φωτιά θα βγει απο το στόμα του επτακέφαλου τέρατος ωσαν άλλος αετός και η πυγολαμπίδα θα πλύνει τα δόντια της μπροστά στον καθρέπτη του μπάνιου χαμογελώντας στον Mr Μπιν που εν τω μεταξύ θα έχει μείνει μόνο με το σώβρακο και μετά θα πεθαίνετε όλοι εσείς οι άπιστοι) προειδοποίησε:
"Όλα αυτά προέρχονται από την κομμένη ΓΡΑΝΑ. Και μετά θα έρθουν οι ΣYΒΑΡΙΤΕΣ πολιτικοί της μαλθακότητας και της τριφυλλότητας από τον ΚΡOΤΩΝΑ"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σου πω πού ακριβώς θα πάνε τα 500 χιλιάρικα (170.000.000 δρχ, για να μην ξεχνιόμαστε!) αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτή την εποχή είναι καλή δουλειά να έχεις συμβουλευτική εταιρία με ειδικούς δασολόγους και να εκπονείς σχετικές μελέτες.
Πρώτον επειδή τα λεφτά τα δίνει ο ΟΠΑΠ, δηλαδή ο Ορφανός και η κόρη του, δηλαδή, πληρώνουν τα κορόιδα.
Δεύτερον επειδή ακόμα κι αν αποτύχουν οι μελέτες σου και πέσεις έξω στις προβλέψεις δε θα σου ζητήσει κανείς τα ρέστα. Αποφαίνεσαι εκεί ένα "η ζημιά ήταν μεγαλύτερη της αρχικής εκτίμησης" και έχεις καθαρίσει.
Τρίτον επειδή δεν διευκρινίζεται τι ποσοστό των 500.000 θα δοθεί στις μελέτες και τι θα περισσέψει τελικά για το έργο.

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Σε ευχαριστώ espoir mon ami για τις καίριες διευκρινίσεις σου και να διορθώσω γιατί ακόμα και εγώ, ναι εγώ, κάνω λάθη. Φυσικά και δεν είναι δυνατό να έρθουν από τον Κρότωνα οι Συβαρίτες. Διότι οι δεύτεροι προέρχονται από την Σύβαρη (γνωστοί για την καλή ζωή και επομένως τη μαλθακότητα τους) την περιοχή δηλαδή που κατέκτησαν οι Κροτωνιάτες. Ξέχασα επίσης να αναφερθώ στους εργάτες του Πεδίου. Για περισσότερα πάτε στο youtube και αναζητήστε με τη λέξη Γράνα. Θα καταλάβαιτε.

ΠανωςΚ είπε...

Αυτός ο Κρότωνας τι είναι, είπαμε; Πλανήτης;
(Σκορδο, πρώτον θες διακοπές επειγόντως. Κι εγώ. Δεύτερον αφου το ξέρεις ότι έχω μια αλλεργία στις διορθώσεις, πρόσεχε λίγο!).

παράλληλος είπε...

Ιωάννη, οι Συβαρίτες ήταν τρυφηλοί επειδή αγαπούσαν την τρυφή (μαλθακότητα όπως λες) και όχι επειδή έπιναν τρίφυλλα .
Εκτός αν ξέρεις κάτι...

Niemandsrose είπε...

Πολύ καλό το post σου!