1 Μαρ 2007

Ο πυροβολισμός ως επίδειξη επαγγελματισμού και άλλες ιστορίες

Ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που εστάλη με Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ:
“Αποτελεί πράξη επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας του συναδέλφου ειδικού φρουρού η ενέργειά του, που απέτρεψε την κατάληψη του υπουργείου Αιγαίου, όταν ομάδα ατόμων με καδρόνια και μπουκάλια προσπάθησε να εισέλθει στο υπουργείο. Ο συνάδελφος παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε, εφήρμοσε υποδειγματικά το νόμο, διασώζοντας τον ευπαθή στόχο, τη σωματική του ακεραιότητα και ασφάλεια, καθώς και το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια τάξη”.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας 16
Με πυροβολισμούς, ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις προσπαθούν να καταστείλουν το εκπαιδευτικό κίνημα: Να τους σταματήσουμε!
Σήμερα 1 Μάρτη του 2007 έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή του αίματος και της τρομοκρατίας για να κάμψει το εκπαιδευτικό κίνημα. Το όργιο καταστολής εναντίον των συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τους αστυνομικούς να πυροβολούν, να ρίχνουν βροχή δακρυγόνα, να δέρνουν και να συλλαμβάνουν, δεν αφήνει αμφιβολία για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση. Η προσφυγή στην ωμή βία είναι πια ο μόνος τρόπος για να περάσει μια πολιτική που βρίσκει αντιμέτωπη της την πανεπιστημιακή κοινότητα και το κίνημα της.
Η τρομοκρατία όμως δεν πτοεί το κίνημα, το κάνει πιο δυνατό! Το αγωνιστικό φρόνημα που επέδειξαν σήμερα οι διαδηλωτές έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της τρομοκρατίας. Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καταγγέλλει την κυβερνητική βία και καλεί σε μαζική συστράτευση στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η απόσυρση του εκτρωματικού νόμου-πλαισίου και οι παραιτήσεις των υπουργών Πολύδωρα και Γιαννάκου είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.
Αθήνα 1/3/2007

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματικά πράγματα.

nikolakisdiaselos είπε...

θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα για όσους απο μας στηρίζουμε τους φοιτητές, να ταχθούμε πιο έμπρακτα στο πλευρό τους

παράλληλος είπε...

Οι "ειδικοί" φρουροί φυλάνε το ειδικό κράτος, τους ειδικούς υπουργούς και ό,τι άλλο σκατά ειδικό; Από ποιούς; Από τους πολίτες "γενικώς";
Απλά, μια ειδική ερώτηση έκανα.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

‘Eπαιξε βίντεο στο MEGA, στο κεντρικό δελτίο χθες που δειχνει ότι ο φρουρός δεν δέχθηκε καμία επίθεση. Σπάσαν δύο διαδηλώτές δύο παράθυρα-πλακάκια, χωνευτά στον τοίχο, και μετά πέσαν οι πυροβολισμοί. Ήταν βασικό θέμα στις ειδήσεις. Tο είδε κανείς άλλος; Tο πρόλαβα στο τέλος.

nikolakisdiaselos είπε...

νομίζω όλοι το είδαμε. Σκέψου φίλε μου τι θα γίνει όταν θα μπουκάρουν οι μπάτσοι και οι ειδικοί φρούροί στα πανεπιστήμια...