3 Νοε 2006

ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΡΝΤΟΝΑ


Το χειμώνα η φωτογραφία αυτή, τραβηγμένη στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ το Δεκέμβρη του 2003, είχε κάνει το γύρω του κόσμου αποκαλύπτοντάς μας τη θηριωδία του δυτικού, πολιτισμένου κόσμου. Ενας από τους πρωταγωνιστές, ο αμερικανός ειρηνιστής λοχίας και εκπαιδευτης σκύλων, επανήληθε αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα, σύμφωνα με την ηλεκτρονικη έκδοση του περιοδικού ΤΙΜΕ.
Ο συγκεκριμένος κύριος ονομάζεται Σάντος Καρντονά. Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις και την παγκόσμια κατακραυγή, θεωρήθηκε ένοχος για το βασανισμό κρατουμένων και τιμωρήθηκε με την εξοντωτική πραγματικά ποινή της τρίμηνης υποχρεωτικής κοινωνικής εργασίας και χρηματικό πρόστιμο 7.200 δολαρίων.
Από τη στιγμή που εξέτισε την ποινή, αποφασίστηκε πως τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) στο Ιράκ χρειάζονται όπως και δήποτε τις υπηρεσίες του πιστού και φιλότιμου αυτού λοχία (γιατί η ιρακινή αντίσταση, για να ξαναλέμε τα πράγματα με το όνομά τους, συνεχίζεται).
Ελα όμως που ο τύπος είναι κωλώστρα... Φοβάται λέει για τη ζωή του, γιατί αυτοί οι κακοί απολιτίστοι, αυτοί οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, τον θεωρούν μελλοντικό στόχο. Κατόπιν, ο αξιοθαύμαστος αυτός άνθρωπος άρχισε να μυξοκλαίγεται στα ΜΜΕ και στους ανωτέρους του, κι είχε κατάθλιψη ο κακομοίρης, και έτσι προς το παρόν η εκ νέου τοποθέτησή του στο Ιράκ αναβάλλεται έως ότου επανεκτιμηθεί η περίπτωσή του...
Η πλάκα είναι πως θέλανε να τον στείλουνε στο Ιράκ ως εκπαιδευτή όχι σκύλων αυτή τη φορά αλλά της νεοσυσταθείσας ιρακινής αστυνομίας. Χα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: